вівторок, 5 січня 2016 р.

Запрошую познайомитися з другим розділом збірника  "Новорічне диво", у який увійшли авторські казки наших дітей.

Лісові звірі не вміли дружити. Вони вирішили, якщо відсвяткують Новий рік разом, то весь наступний рік пройде мирно. Звірі обрали найкращу ялинку в лісі і заходилися її прикрашати. Але вони знову почали сперечатися і сваритися, які прикраси обрати. Ніхто не хотів поступатися і прикрашав, чим хотів: білка – горіхами, їжак – грибами, заєць – морквою, вовк – бурульками. Та коли вони, ображені один на одного, закінчили, то побачили, що ялинка ще ніколи не була такою гарною! Звірі зрозуміли, що разом вони можуть творити дива!
Пшеничний Роман



На Новий рік Дід Мороз віз подарунки звірятам у ліс. На нього напали злодії, відібрали мішок з подарунками. Пес Бровко Барбосович знайшов викрадачів. Подарунки повернулися до Діда Мороза. Він примчав у ліс і роздав подарунки всім лісовим звірятам.
         Це було справжнє новорічне диво!
Кучинська Діана

В дитячому садочку №6 всі діти мріяли про новорічну ялинку. Але завідуюча садочком сказала, що живу ялинку ніхто зрубувати у лісі не буде, а на штучну у них немає грошей. Діти засмутилися, але домовилися, що, коли лягатимуть спати – усі загадають бажання про справжню ялинку.
Вранці їх здивуванню не було меж. На подвір’ї садочка росла зелена красуня-ялинка. Це було справжнє новорічне диво. Біля ялинки стояв Дід Мороз і посміхався. Він любив робити подарунки.
Зелена Ольга
Одного разу Ганнуся зі своїм татусем пішли до лісу по ялинку. Раптом дівчинка побачила позаду себе біленьке зайченя. Вона зупинилась, трішки повернулась назад, але зайчик щодуху дременув у ліс. Коли вона повернулася до батька, щоб розповісти про це, його поряд не було. Дівчинка вирішила, що заблукала і її ніхто не знайде. Вона сіла під деревом і гірко заплакала. Вдалині почувся голос. Піднявши голову, вона побачила дідуся з довгою білою бородою. Ганнуся дуже зраділа. Вона все розповіла дідусеві. Він провів її до самісінького двору. Рідні дуже зраділи, що Ганнуся знайшлась. А коли дівчинка хотіла познайомити рідних зі своїм рятівником, він кудись зник. Вона ще довго не могла заснути. Думки про незвичайного дідуся не покидали її.
          Вранці Ганнуся прокинулася від незвичайного аромату. Вона не повірила своїм очам. Серед кімнати стояла розкішна зелена ялинка, а під нею повнісінько різних подарунків.
 – Оце так, новорічне диво, - подумала Ганнуся.
Гнатюк Аліна

Переддень Нового року. Весела метушня і піднесений настрій. Софійка з нетерпінням чекає свята, їй здається, ніби все навколо якесь особливе і чарівне. Ось вже і сніжинки, падаючи з неба, кружляють в якомусь дивовижному танці та гуртом промовляють до неї: «Загадай три бажання!!! Сьогодні чарівний день й усі мрії збуваються!». Здивована дівчинка не могла повірити в почуте, але сніжинки знову і знову повторювали: «Три бажання! В тебе лише три бажання!»
Софійка зраділа, адже у неї було так багато бажань..
По-перше, поїхати з батьками влітку на море.
По-друге, хотілось новий телефон. По-третє, отримати у подарунок справжні ковзани і кататися на них…
Однак далі Софійка згадала про школу, про однокласників. Дівчинка з впевненістю сказала: «Хочу, щоб Іванко  одужав, міг так само ходити і бігати, як і усі!». Потім Софійка згадала про свою бабусю, про її слабкий зір і хворе серце. Наступне бажання дівчинки було таке: «Хай бабуся Надя знову відчуватиме себе молодшою, повернеться до неї гострий зір і залишать її хвороби!»
Тут увагу Софійки привернуло маленьке кошенятко, що жалібно нявкало біля під’їзду  та ховалося від вітру й снігу. «Хочу, щоб ця кішечка знайшла собі господаря та теплу домівку!» І через хвилину з під’їзду вже вийшов маленький хлопчик з мамою і голосно загукав: «Мамусю, давай візьмемо собі цього котика!»
Софійка зовсім нічого не загадала для себе, але їй так було хороше на душі! Вона швидко побігла додому, щоб розказати усім про неймовірну пригоду на вулиці. Натомість дівчинка знайшла під ялинкою справжні ковзани, про які так мріяла. Хіба ж це не новорічне диво? Мрії збуваються!
Сінгх Софія

Немає коментарів:

Дописати коментар