понеділок, 16 березня 2020 р.

Завдання на 17 березня

Математика


У робочому зошиті виконати завдання за підручником:
 ст.77 №8, 9, ст. 78 №1. (фото виконаного завдання надіслати мені 
в особисті повідомлення).
На повторення виконати тест за посиланням:
Код доступу 110333 використати цей код, відкривши посилання
Тест закриється 20.03. 20 о 23.00

Українська мова
Робота за підручником:
 ст. 41 №1, ст. 42 №3 читати:
ст. 42 №5 записати в робочому зошиті (фото виконаного завдання надіслати 
мені в особисті повідомлення).

ІНТЕРНЕТ-СЕРВІС МУЛЬТИМЕДІЙНИХ ДИДАКТИЧНИХ ВПРАВ
1.Зайти на сервіс за посиланням.
2. Зареєструватися ( логін, пароль у вас є)
3. Вибрати "Мій клас"
4. Вибрати папку  2-Б
5. Виконати вправи ( можна на планшеті, телефоні)
Читання
Прочитати

                                   "Кріт-неборака" Олександр Копиленко

Підійшов я до невеликої калюжі серед поля. Раптом з неї зірвались качки і хутко полетіли. Я ступив крок, щоб розгледіти, якої вони породи.
Аж ось біля моїх ніг, просто з-під землі, нагорнувши мокру купку, вилазить невеличке звіреня. Все мокре, чудернацьке, ще й насилу пересуває лапами. Та й лапи в нього дивні, особливо передні. Воно ними, неначе веслами, по землі гребе.
Ти диви, кріт виліз на світло!
Чому ж це він опинився на поверхні, коли завжди живе під землею і значно краще там себе почуває? А, ясно, в чому справа. Його, небораку, несподівано залило водою під землею. От він з переляку прожогом і вистрибнув сюди. Бач, кріт поповз на горб далі від калюжі. Знесилений він, мокрий, змерз на повітрі.
Взяв я крота в руки, роздивився, обігрів трохи, виніс на горб і пустив. Він так моторно зарився в землю, ніби туди пірнув. Тільки купка землі лишилась. От техніка, га?
А уявіть собі, що кротові треба було б усю землю з своїх ходів викидати нагору. Тоді б він вигортав її цілі вагони.
Як відомо, кріт риє під землею дуже довгі проходи, такі собі підземні дороги. Прокладає метро без рейок, а землю не вивозить нагору. Під землею він постійно живе, плодиться, навіть бої провадить з своїми сусідами-кротами.
То куди ж він діває землю? Це дуже цікаво...
...Зробили так: впіймали крота і пустили його в довгий дерев'яний ящик, повний міцно утрамбованої землі. Звичайно, кріт миттю пірнув під землю. А в цей час ящик просвітили наскрізь рентгенівським промінням. І на спеціальному екрані перед очима дослідників розкрилась вся картина підземної роботи крота.
Виявилось, що кріт спочатку дробить землю зубами, ніби свердлить її, і гребе сильними передніми лапами. Далі за допомогою шиї, плечей і тих-таки передніх лап впресовує, утрамбовує землю в стіни прогризеного, проритого ходу. Таким чином, кріт досить швидко просувається під землею, одночасно ласуючи черв'яками, личинками, жуками, що живуть у землі. Тепер зрозуміло, чому в крота такі сильні, міцні м'язи на шиї.

Виконати тест: код доступу 898467використати цей код,  відкривши посилання
Тест закриється 20.03. 20 о 23.00

Немає коментарів:

Дописати коментар